Ons verhaal

Kop op! is een persoonlijk verhaal
Hey! Wat leuk dat je onze site bezoekt en meer over Kop op! wilt weten.

Mijn naam is Chantal en vol trots en gedrevenheid heb ik het label Kop op! opgezet. In een paar jaar tijd is mijn droom werkelijkheid geworden en groeit het label als een krokus die in het voorjaar de parken siert 😉 Elk seizoen proberen wij een nieuwe lijn blijmakers neer te zetten en passen wij het bestaande assortiment aan, door naar jou te luisteren.

Wat de betekenis is achter de merknaam Kop op!?

Kop op! staat enerzijds voor groei. Een zaadje dat je plant en na het liefde en aandacht te hebben gegeven haar kopje boven de aarde uitsteekt en uitgroeit tot een bijzondere bloem of plant.

Chantal Simons | Oprichter Kop op!
Maar Kop op! staat ook voor mijn persoonlijk verhaal.

Je kent het wel. Je wordt zo rond de 40 en denkt na over wat er achter je ligt en wat je nog wilt gaan bereiken in de toekomst. Gelukkig zijn met je man en 2 dochters, energie halen uit de fijne boswandelingen met je hond en een prima baan van 9 tot 5. Toch miste ik nog een stuk voldoening: ik wilde verandering, iets dat energie geeft, wat ik zelf kan neerzetten, mijn stempel op kan drukken en super trots op kan zijn.

En dan word je ziek. Binnen 5 jaar tijd werd ik driemaal geconfronteerd met kanker. Het zet je leven op de kop, maar aan de andere kant heeft het mij zo ontzettend veel gebracht! Het heeft mij bewuster gemaakt, ik ben intenser gaan leven en gaan houden van. Tijd is maar relatief en keuzes maken des te makkelijker, want geloof mij, je hebt echt niets te verliezen, je kan alleen maar de juiste stap maken (en zo niet, dan doe je gewoon een stapje opzij om een ander nieuw pad te bewandelen).

Zo bracht een lieve vriendin mij tijdens mijn 3e periode van even ellendig mogen zijn een heel lief cadeau! Het cadeau dat mij heeft doen besluiten om Kop op! op te gaan richten. Zo simpel, maar zo mijn hart rakende. Een doosje met bloembolletjes!!!!! Haar tekst was: lieve Chantal, je gaat nu door een nare periode. Zaai nu je bloembolletjes. En straks, als de bollen zijn uitgegroeid tot mooie bloemen, dan hoop ik dat je met een glimlach deze periode achter je kan laten en je kan genieten van de toekomst!

Laat dat nu juist hetgeen zijn wat ik, samen met mijn team, met Kop op! wil bereiken: een glimlach. Al lijkt alles nog zo tegen te zitten er moet altijd hoop zijn op een glimlach op je gezicht. Door mooie woorden, een lief gebaar of een cadeautje. Wij noemen ze blijmakers want zeg toch zelf, als jij als gever die mooie glimlach ziet verschijnen bij zij die haar blijmaker openmaakt, dan maakt je hart toch een vreugde sprongetje?

Laat mijn verhaal jou inspireren ♥
PLANT SMILES - GROW LAUGHTER - HARVEST LOVE