Wensbonen: magisch!

Ze lijkt zo simpel...

Gewoon een wit boontje, niets meer, niets minder…

Maar onze wensbonen zijn zoveel meer dan simpel. Ze zijn MAGISCH 🙂
De wensboontjes van Kop op! laten wensen uitkomen. En als je daar niet in gelooft dan geven ze je op z’n minst een glimlach cadeau.

Kies je voor de wensbonen in het katoenenzakje? Dan lees je waar wij het eigenlijk om doen: ‘Make a wish every day. It will bloom your life’. Ons doel is om het leven een beetje mooier te maken, met hele simpele kleine dingen die de dag net even iets meer kleur geven.

Wist je dat al onze wensbonen bedrukt zijn met een woord of afbeelding? En weet je wat daar zo magisch aan is? Het woord of de afbeelding blijft zichtbaar op het 1e schutblaadje van het verse jonge plantje!
Wij krijgen veel vragen over de wensbonen, zoals wat voor een boon en het is zijn ze te eten. Zoals al eerder aangegeven is het een magische boon die je kan planten in de tuin of in een potje voor op het balkon of in huis. Wanneer ze een beetje liefde krijgen en de juiste hoeveelheid water dan groeien ze oneindig door en gaan ze zelf nieuwe bonen geven. Zoals er onder de regenboog een pot met goud staat, kweek je zo je eigen voorraadje met wensbonen die heel veel wensen doen uitkomen. Echt! Als je er maar in geloofd. Wij raden je niet aan de boon in je mond te stoppen. Zonde, en 1 zo’n boontje vult de maag niet 😉

Wij geven je graag een aantal tips hoe je boontje het beste kan planten en hoe je haar kan verzorgen. Het blijft natuurlijk een kwestie van groene vingers hebben, een beetje geduld, het tijdstip van het jaar en de plek waar je de boon plant, maar de boon zit redelijk goed in haar velletje, zodat het bijna niet mis kan gaan.

Laten we beginnen met het zaaien van de boon. Kies je voor één van onze wensdoosjes, dan zit daar een Kop op! kweekzakje in. Het zakje is gemaakt van gerecycled papier en heeft een plastic binnenzakje zodat het geen water door kan laten. De eerste stap is het maken van aarde. De biologische kokoszweltablet zorgt voor een goede bodem en voeding voor de boon. Aan de zweltablet voeg je water toe zodat je uiteindelijk aarde overhoudt. Doe de aarde in het kweekzakje, maak een kuiltje in de aarde en leg daar de boon in. Dek het eventueel af met een klein laagje aarde, maar dit is niet noodzakelijk, want de wortels van dit magische boontje uitspruiten de aarde in.

Als je geen zweltablet hebt, bijvoorbeeld voor de overige twee bonen, dan kan je uiteraard een beetje aarde uit de tuin nemen. Net zo makkelijk, met hetzelfde effect.
Zo, de boon is nu geplant en nu komt het spannendste en wellicht het meest lastige. Wij adviseren namelijk om ze heel veel lieve woordjes toe te spreken zodat de magische boon extra haar best zal gaan doen 😉

De boon vind warmte en licht super fijn. Wij raden dan ook aan om haar bijvoorbeeld in de vensterbank te plaatsen. Lekker met wat warmte van de verwarming of het zonnetje die door de ramen schijnt en op deze plek kan ze genoeg licht opvangen om zo sterk en groot te worden.

Wanneer je zorg dat de aarde altijd een beetje vochtig is, zal je merken dat de ze al snel gaat ontkiemen en als je haar in een glazen potje hebt zitten zie je de mooie structuur van haar wortels. Een wondertje van de natuur! Nadat ze eenmaal ontkiemt is zal ze in een mum van tijd gaan groeien. Het is keer op keer een feestje wanneer je uit je bed komt en ontdekt hoe ze wederom een stukje gegroeid is! Als ze eenmaal een beetje stevigheid heeft gekregen kan ja haar overpotten naar een groter pot of fijn in de tuin. Als ze het naar haar zin heeft groeit ze uit tot een grote plant en gaat ze bloeien om vervolgens nieuwe bonen te geven 🙂
We willen nog graag een tip met je delen. Wanneer je de boon laat wellen in een glaasje met water, dan kan ze makkelijker ontkiemen en versnel je het proces.

Check snel in de webshop welke wensbonen we hebben. Voor elke gelegenheid is er wel een boon te vinden en in de shop kan je zelf drie bonen uitzoeken als kiest voor een ‘zakje vol wensen’.
Wij wensen je heel veel kweek plezier en zijn benieuwd hoe jouw wens uitkomt tot een schitterend mooi plantje die je dag naar dag doet stralen. Tag ons in je foto op Instagram, daar worden wij dan weer blij van :))